Най-скъпата рокля във Великобритания струва толкова много, че разполага със собствена охрана, пише в. "Дейли експрес".
Осеяното с диаманти творение на дизайнера Сати Такхар (Вж. снимки на пищната рокля), представено на изложението "Asiana Bridal Show" в Лондон, е най-скъпата азиатска булчинска рокля във Великобритания.

Тоалетът от бяла коприна със сложна бродерия върху корсета без презрамки и върху полата струва 100 хил. лири, тежи 30 килограма и е толкова ценен, че е изложен в стъклена кутия.

32-годишният дизайнер Сати Такхар работи в Бирмингам и от 10 години проектира сватбени рокли.

Той споделя, че се е вдъхновил за творението си от миналогодишното шоу на "Викторияс сикрет" в Лондон, когато бразилските модели Алесандра Амброзио и Адриана Лима се разходиха по подиума със сутиени, всеки от които на стойност 2 милиона долара.

Сати Такхар допълва, че британско-азиатската сватбена индустрия на стойност над 3 милиарда лири годишно е втората най-успешна сред предприемчивите азиатци във Великобритания след ресторантьорския бизнес.

Скорошно проучване показва, че азиатските двойки във Великобритания харчат средно 50 000 лири за сватба. Сумата е над два пъти по-висока от средната от около 21 000 лири за британска сватба.