Фондация „Радостина Константинова” обявява конкурс за стажант в „Ню Йорк Таймс Интернешънъл”.

Срокът за подаване на документи изтича на 20 март 2015 г., кандидатите трябва да имат интерес към разследващата журналистика

Фондация „Радостина Константинова” обявява конкурс за млади журналисти за едномесечен стаж в бюрото на „Ню Йорк Таймс Интернешънъл” в Лондон. Той се организира за трета поредна година, като всички разходи по престоя и пътуването се поемат солидарно от Фондацията и „Ню Йорк Таймс Интернешънъл”. 

Кандидатите трябва да са не по-възрастни от 27 години, да знаят английски и да имат интерес към разследващата журналистика. За участие в конкурса те трябва да изпратят 3 от най-добрите си публикации, CV и мотивационно писмо по пощата или по електронен път на адрес: [email protected] или [email protected].

Срокът за подаване на документи изтича на 20 март 2015 г. Класираните на първия етап, след селектиране на публикациите и мотивационното писмо, ще бъдат подложени на изпит за владеене на английски език. Представилите се успешно на него ще се се яват на интервю пред комисия, която ще посочи победителят в конкурса.

Това е третият конкурс за стажант на Фондацията в престижна печатна медия в чужбина. Досега в редакцията на „Интернешънъл Хералд Трибюн” в Париж стажуваха Георги Кънчев - магистър по Медиен мениджмънт от Университета Уестминстър в Лондон и бакалавър по журналистика от Виенския университет, и Боряна Джамбазова, която е завършила Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ „Св. Климент Охридски”.

Фондация „Радостина Константинова” бе създадена на 11 май 2011 г. от близки и колеги на емблематичната журналистка – една от основателите на Пресгрупа 168 часа и вестниците „168 часа“, „24 часа“, „Монитор“ и „Политика“. Основната й цел е да насърчава обективната журналистика в България като подпомага колеги от всички медии чрез стипендии за професионално обучение, изпращане на специализация в най-добрите световни електронни и печатни средства за масова информация или връчване на награди за разследваща журналистика.

Организацията е отворена за всички, които желаят да подкрепят каузата на Радостина за честна, обективна и свободна журналистика в България.

Очакваме Вашите мнения и препоръки на адрес: гр. София 1000, район Триадица, ул. „Христо Белчев” №1 или на посочените по горе електронни адреси.