14-годишната състезателка на ТСК „Русе“ Надежда Мей Нгуен е голямата сензация в лагера на националния отбор по вдигане на тежести, разкрива старши треньорът на държавния тим Иван Иванов. На 1 юли възпитаничката на русенските наставници Кръстина и Радослав Атанасови ще навърши 15 години. Талантливата Надя се готви сега за участие на европейското първенство през април.
„Следим отдавна развитието на Надежда. Тя е с огромен потенциал. Доказа го в турнира за Европейската купа при момичетата, където спечели медал. На европейското стана призьорка при девойките. Лека-полека я приобщаваме към жените“, казва президентът на федерацията Неделчо Колев.
Надежда събра през миналата година на държавното първенство в Асеновград двубой от 126 кг. Държавният рекорд е неин. 
Спортната история на Надежда, разказвана преди време вече от „Утро“, е следната.
Отива в залата на „Ялта“ със свой приятел, за да гледа тренировка на тежкоатлетите. Треньорката Кръстина Атанасова я окуражава да пробва и я пали по щангите. И вече е в националния отбор, където казват за нея, че печели авторитет със скромност, дисциплина, сериозна работа. 
„Това момиче е невероятен талант! Впечатлен съм от потенциала и мотивацията й. Ако подготовката й върви без проблеми и контузии, ще се опита да намери място в състава за европейското първенство в Тбилиси в категория до 48 килограма“, обяснява старшията на националния отбор Иван Иванов.
Нейната мечта е да участва първо на Младежките олимпийски игри, а после да щурмува квота за „истинската“ Олимпиада.