От 30 години очаквахме този момент и вече мислехме, че няма да го дочакаме. Така, с щастлива въздишка, коментират възрастните обитатели на блок „Димитър Дончев“ асфалтирането на уличката, която минава пред блока и зад близо дузина офиси и магазинчета на кръстовището на „Олимп“.
Преди малко повече от месец „Утро“ писа за поредното писмо, отправено от собствениците и наемателите на офиси и магазини до кметската управа и цитира отговора оттам, че в най-скоро време улицата ще бъде ремонтирана. Почти е сигурно, че никой не е повярвал стопроцентово на това обещание, което също е поредно в десетилетната сага на страдащите от изровената като окопна траншея улица. Хората не вярваха твърде на очите си и когато през втората седмица на октомври работници се разшетаха и взеха да чистят платното. И това сме виждали - и дотам, гласяха лаконичните коментари. Затова пък когато на 12-и вечерта улицата се оказа преградена от два буса, за да не минава никой през нощта по прясно положения асфалт, изненадата граничеше с потрес.
Само през миналия мандат бившият кмет Божидар Йотов даде куп обещания и нищо не беше направено, а сега улицата ни е направо европейска, възхищаваха се на сутринта хората. Някои дори заподозряха скорошно рязане на лента. Че какво пък - заслужава си! - не крие удовлетворението си малкото гражданско общество, възхитено от дочаканата придобивка.