Автомобилите бавно, но сигурно „изяждат“ зелените площи на Русе. Доскоро колите просто паркираха в тях, но вече има нов почин - в градинките се налива асфалт. И то не от кого да е, а от общинското предприятие „Комунални дейности“. Точно такъв е случаят с асфалтовата площадка в началото на Парка на възрожденците, срещу входа на платения общински паркинг „Воден“.
Неотдавна покрай ремонта на съседните улици „Комунални дейности“ направи въпросната площадка в тревата, за да не оставя валяка си направо в калта. Работата в района обаче приключи и на свободния асфалт веднага се отвори едно паркомясто. Вчера там се беше наместила червена лада, а точно зад нея, но в тревата, пък беше паркиран джип. Нищо че на два-три метра от тях се намира официалният паркинг. Там обаче се плаща, докато в тревата е безплатно. Затова на паркинга има места. Как обаче да обвиниш хората за дребното хитруване и незачитането на природата, когато самите общински служители не проявяват респект към правилата. Валякът съвсем спокойно би могъл да стои на общинския паркинг, при това безплатно, но се оказва, че в зелените площи е много по-лесно и удобно.
След като сезирахме кмета Пламен Стоилов, той заяви, че разпорежда проверка и ще настоява проблемът да се отстрани. Съгласен съм, че не е редно това да се случва, асфалтовата площадка е самодейност и е изградена без документи и разрешителни, каза още той.