С богата програма и щедри награди ще изненада своите посетители „Мол Русе“ по случай празника на влюбените Свети Валентин. В периода 1-14 февруари търговският център организира томбола, чиято голяма награда е екскурзия за двама до романтичната столица на Италия Рим. Право на участие в нея има всеки посетител, закупил в рамките на един ден стоки от един или повече магазини в мола на обща стойност минимум 100 лева. Щастливият победител ще може да се отдаде на романтика и италианска страст и в рамките на три дни да се потопи в атмосферата на античния град, приютил безброй кътчета за влюбени души.
На всички обичани и обичащи русенци и гости на града, „Мол Русе“ ще подари богата програма по случай празника. Навръх 14 февруари на последния етаж ще се проведе Кулинарна изложба „Вкусът на любовта“, в която участие ще вземат водещи заведения от града, представени от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе. Специалист сомелиер ще представя ексклузивни марки вина, като всеки посетител ще има възможността да дегустира и да спечели бутилка или кулинарен шедьовър в благотворителния търг, който ще последва. Събраните средства ще бъдат дарени в подкрепа на доизграждането на православния храм „Всех Святих“ в Русе.
На ниво партер ще бъде открита изложба „Валентинки - В Приказния Свят на Любовта“, последвана от церемония по награждаването на най-добрите творби, сътворени от български и чужди ученици. Точно в 12:00 часа половинметровата бутилка, която от седмица събира любовните послания на малки и големи влюбени, ще бъде официално запечатана и ще поеме към водите на Дунава.
По-късно през деня посетителите ще имат възможност да се запознаят с иновативни техники за бавно и здравословно готвене, представени благодарение на ресторант „Преди 10“ София - Ресторант на годината на Бакхус за 2013 година.
Сред множеството изненади в празничната вечер ще бъде откритият урок по кизомба с танцьорите от Салса Клуб „Амигос“ и сесията бързи срещи „Срещни любовта“ организирана от Младежка Банка Русе. Така любов, храна и вино ще бъдат съчетани в едно целодневно събитие, което да припомни на всички, че обичта и споделената със скъп човек радост са повод за празник всеки ден, подчертават от „Мол Русе“.