Сградата на ул. „Александровска“ 12 предстои да бъде ремонтирана. По този повод вчера работници на „Адис Калинов“ отрязаха клоните на кестена по  „Константин Иречек“, които опират в стената към улицата.
Собствениците на паметника на културата имат проект за възстановяване на фасадата и разрешение за строеж от Общината. Те са едни от малкото, които проявяват инициативност напоследък в тази посока.
И.д. главен архитект Живка Бучуковска съобщи, че освен тях и Юлиян Беев има готов проект за ремонт на имота си по „Александровска“, чийто балкон се срути миналата година. Все още обаче очаквал одобрение от Националния институт за недвижимото културно наследство.
Още в края на миналата година от Общината са изпратили писма на всички собственици на имоти по Главната, за да им напомнят, че трябва да се погрижат за добрия и безопасен вид на постройките. Притежателите на две от тях обаче не са издирени.
Общината настоява имотите да се ремонтират, тъй като през пролетта предстои реализацията на проект за обновяваване на улицата от пл. „Свобода“ до пл. „Батенберг“. Ако гражданите не вземат мерки, контрастът след края на благоустройството ще е фрапиращ.
Арх. Бучуковска съобщи, че предстои обявяване на конкурс за обезопасяване и изграждане на защитен екран на сградата на бившата полиция.