С нова привлекателна гурме линия в менюто посреща своите гости добре известният ресторант „Кръстникът“ срещу Русенския университет. Това е едно от русенските заведения, които едва ли се нуждаят от специална реклама и атрактивни идеи и ходове, за да печелят нови клиентски публики. Но тук постоянното обновяване и търсенето на нови и нови идеи, които внасят впечатляващи нюанси в харесваното обичайно предлагане, са не просто част от политиката на екипа, а неотменим елемент от начина на мислене.
Новата гурме линия има няколко несъмнени предимства. Освен че ястията сами по себе си са магнетични с названията си -

пиле по провансалски, телешки джолан Особуко

пуешко бутче с хрупкава коричка или свинско бонфиле, панирано със сини сливи - грамажите са повече от солидни: между 650 и 1100 грама. Впрочем, те се поднасят на специални дървени тавички, което прави удобно сервирането им за двама или дори за по-многобройна компания.
Всичко това - и новите предложения, както и богатото меню от вече утвърдени антипасти, салати, ястия и десерти, вече се приготвя в напълно обновената кухня на заведението. След солидния ремонт, който тук бе направен, сега помещенията, където се приготвя храната, и цялото блестящо оборудване изглеждат така,

сякаш всеки момент тук ще влязат снимачни екипи

за пореден епизод на някои от най-вървежните в момента западни телевизионни кулинарни предавания.
Стремим се всичко да правим така, че нашите гости не само да се радват на изобилието от вкусове и изненади за небцето, но и клиентите ни да се чувстват добре и напълно спокойни за качеството на продуктите и на готовите ястия, казват от екипа. За новите моменти, които са част от приятните изненади за посетителите, са авторските вечери в петък и събота на шеф готвача на „Кръстникът“. В двете вечери в края на работната седмица Чавдар Генков показва майсторство и фантазия, приготвяйки свои специалитети. Той е автор и на ветрилото от разядки, които предлагаме, обясняват в ресторанта. Обедното меню, което всекидневно привлича стотици русенци, които работят или учат в периметъра на заведението, е дело на Джемил Еюбов. Младият майстор неотдавна спечели трето място в извънредно оспорваното първо по рода си състезание за кулинарната купа „Русе“, която организира Клубът на шеф готвачите в града.
В духа на обновленията в заведението са и трансформациите, които се правят с вътрешните пространства в заведението. Вече са отворили врати две нови зали в приземния етаж, които са издържани в характерния стил за „Кръстникът“ -

ненатрапчиво ретро с удобни мебели и
подходящо интериорно оформление


в духа на първата половина на миналото столетие. Там се е преместил и самият „Кръстник“ - фигурата на Дон Вито Корлеоне, който достолепно се е подпрял до едно от двете масивни тапицирани кресла. Между двете нови зали и детския център в момента върви още една интериорна реконструкция. Помещението ще бъде за тийнейджъри, като освен закачливите тапети с цветни следи от длани и харесваните от младежите постери там ще бъдат поставени и съоръжения за обичани тийн игри и забавления. Така ще затворим „кръга“ - философията на „Кръстника“ е да създадем уютна и приятна атмосфера за цялото семейство - и за всички възрасти, коментират от екипа. При това

всеки да се чувства комфортно и на точното място

- както е в детския център, където привличат погледа свежестта на ярките цветове, многобройните играчки и неизброимите възможности за забавления.
Вероятно всичко това прави „Кръстникът“ търсено заведение, а местата, особено вечер - дефицитни. Затова от ресторанта напомнят, че русенци, които искат да отпразнуват 14 февруари точно тук, е добре предварително да направят резервации. Вече са готови три специални менюта - едно за тези, за които 14 февруари е Денят на влюбените и свети Валентин, друго - за верните поданици на Свети Трифон Зарезан, плюс едно детско с включен престой в детски център „Кръстникът KIDS“. За да има „за всекиго по нещо“ и всички да преживеят празник - независимо от възрастта и привързаностите.