34-годишен турски шофьор на камион е задържан тази нощ в Търново и ще бъде съден по бързото производство, след като подкарал тира си пиян и опитал да подкупи ченгетата, които го спрели.

Случката се разиграла 30 минути след полунощ. В полицейското управление в Търново бил получен сигнал, че на тирпаркинг край гр.Килифарево почерпен водач, се е качил във влекач ДАФ с прикачено полуремарке и потеглил през Хаинбоаз в посока Гурково. Незабавно бил изпратен патрул, който спрял тира на няколко километра преди с.Вонеща вода.

Униформените поканили шофьора да слезе от кабината, за да бъде изпробван за алкохол. За да мотивира ченгетата да си затворят очите, тираджията хвърлил в патрулката 6 кутии цигари и две бутилки с уиски. Въпреки това полицаите го накарали да духа в дрегера, който отчел 1.28 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е отказал да даде кръвна проба за химичен анализ.

Той е задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство за предлагане на подкуп на длъжностно лице и шофиране в нетрезво състояние.