Неизвестен нападател попиля с бухалка стъклото на задната лява врата и задния ляв стоп на паркирано пред хотел „Космос“ на улица „Борисова“ БМВ, а след това прободе предната лява гума на колата и изчезна. Приключилият за минута погром е извършен в 3.10 часа в понеделник, а сигналът за него е подаден в полицията от очевидец. При проверката на регистрационния номер на колата е установено, че тя е притежание на мъж от Тръстеник, който нощувал в Русе. Подобни атаки обикновено означават, че собственикът на автомобила е успял да вбеси някого и получава предупреждение за нещо, но не е изключено и вандалът да е объркал мишената и да е потрошил БМВ-то погрешка.
Два часа по-късно в полицията е постъпила жалба от собственик на рено, който намерил колата си пред блок „Лермонтов“, на стотина метра от мястото на първия инцидент, с начупени стъкла на двете десни врати и срязана дясна предна гума.
Между двамата потърпевши няма никаква връзка, напълно е възможно да са станали жертва на случаен вандал или вандали, смятат от полицията.
И за двете посегателства са образувани досъдебни производства срещу неизвестни извършители.