Русенските „Антоан Вилл“ и „Нова линия“ са сред 15-те български фирми от сектор облекло и текстил, които представят България на търговска мисия до Амстердам, Холандия, съобщи Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Нашите производители са посетили специализирано изложение Modefabriek 2015, където имали възможност да се запознаят с актуални тенденции в бранша и да установят работни контакти с изложителите.
В Westergas-area българските мениджъри ще участват в семинар „Ключ към успеха“, ще присъстват на модно ревю, организирано в рамките на Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam, и ще посетят World Fashion Centre.
В Търговско-промишлената палата на Амстердам за участниците в търговската мисия е организиран семинар „Как се прави бизнес с България в сектор мода и облекло“. Антонио Барбери Етаро от MODINT, Браншова организация на работодателите, производителите, вносителите и търговците на едро на облекла, модни аксесоари, килими (интериор) и текстил в Нидерландия, ще изнесе презентация за сектор текстил и облекло. Анастасия Симеонова от Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил ще представи на холандските колеги тенденциите в развитието на сектора в нашата страна.
Участниците в търговската мисия ще проведат работна среща с ръководител на СТИВ-Хага Мариана Чавракова, която ще ги запознае с особеностите на холандския пазар. В програмата на промоционалната проява е предвидена и среща с посланика на България в Холандия Никола Колев.
Промоционалната проява се провежда в изпълнение на проект „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия“, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност“.