Лекоатлетът на „Локомотив“ /Русе/ Денис Димитров даде дума, че ще направи всичко възможно, за да присъства на празника с награждаването на най-добрите спортисти на 2013 година в анкетата на „Утро“ и Община Русе. Денис е притиснат до ъгъла, защото празникът ще е утре от 11 часа, а на другия ден той трябва да лети за първи зимен лагер в Будапеща. По тази причина спринтьорът ще бъде докаран от София с автомобил на хора от „Локо“.
Да припомним, че до финалната права в Топ 10 на годината достигнаха /по азбучен ред/ Беренике Фалдум /кану-каяк/, Валери Великов /бойни спортове/, Денис Димитров /лека атлетика/, Елица Раева /шахмат/, Зорница Костова /баскетбол/, Кристиян Душев /кану-каяк/, Михаел Йорданов /плуване/, Радостина Димитрова /баскетбол/, Стойка Петрова /бокс/, Тодор Събев /карате, джу-джицу/.
За първи път церемонията ще бъде разширена. С грамоти ще бъдат отличени и петима учители по физическо възпитание и спорт, водили отбори, класирали се на призови места на финали на ученически игри на МОН 2012/13г.