Полицаи от Англия да бъдат командировани през лятото в Слънчев бряг. Тази идея са предложили хотелиери в курорта на Министерството на туризма.

"През 1990-а имаше 120 полицаи, а туристите бяха 38 000. Сега във всеки от летните месеци има 500 000 летовници от Поморие до Обзор, а полицаите са си пак толкова - 119 с чистачката. Нужен е бърз прочит на ситуацията, който трябва да направи държавата", казват предприемачите, цитирани от "Преса". Хотелиерите настояват новото Министерство на туризма да се обърне за съдействие към МВР и към чуждите представителства, за да се осигури по-ефективна охрана в курортните селища. Те обясниха, че МВР изпраща наши служители на реда от вътрешността на страната, за да подсилят щата през лятото, но броят им е недостатъчен.

Бизнесмените дават за пример Банско, където още преди три години беше въведена мултинационална патрулнопостова дейност. Тогава полицаи от Румъния и Гърция започнаха дежурства в курорта заедно с българските си колеги. "Практиката показа, че това е успешна форма на съвместна дейност", заяви Георги Николчев, председател на Българската асоциация на собствениците в туризма.

Още преди 2 години британското консулство у нас стартира кампания "Ваканционен махмурлук", но са необходими и допълнителни мерки най-вече за създаване на респект у чуждестранните гости.