20-годишна шофьорка се блъсна в основата на паметника на Стефан Караджа, след като не успя да вземе десния завой по бул.“Цар Фердинанд“. При удара леко са пострадали возещите се на задната седалка мъж и жена. Екип на Спешна помощ ги откарал в болницата, но след преглед там те са освободени.
Инцидентът е станал в четвъртък през нощта две минути преди полунощ. Причината е несъобразена скорост по мокрия от мъглата асфалт. Водачката излетяла с фолксвагена си от завоя, качила се върху тревата зад паметника, ударила се в основата му и се върнала на пътя, където спряла обратно на движението. Алкохолната й проба е отрицателна.
В 7.30 часа същия ден шофьор на влекач с ремарке е ударен от движещо се с предимство рено, след като не спрял на знак „Стоп“ на влизане по бул.България“ откъм бул.“Хр.Ботев“При катастрофата леко е ранен водачът на колата, но по асфалта се разляло масло и се наложило екип спасители от пожарната да го третира с препарат.
Пият шофьор на мицубиши се натресе в БМВ в сряда в 18.50 часа. Немският автомобил намалил скоростта преди спирката на СБА по „Скобелев“, за да даде път на тръгващ автобус. В това време в него се блъснало мицубишито, а дрегерът отчел 1.68 промила алкохол във водача му. Връчен му бил талон за кръвно изследване, но М.К. не отишъл в болницата.