Русе и Хасково преплетоха шпаги в спора кой да домакинства на турнира за националната купа при жените. Както „Утро“ пръв съобщи, „Дунав 8806“ подаде заявка още на 21 януари. 24 часа по-късно оферта изпрати и ръководството на хасковлийки. Не е изключено в спора да се включи и „Нефтохимик“, чиито шефове дебнат до последния миг.
Домакинството се очертава като много важен фактор предвид факта, че „Дунав 8806“ и „Хасково“ ще се срещнат в полуфинален мач за купата. Който вземе този полуфинал, със сигурност ще спечели и трофея. А както е известно, у дома и стените помагат.
„Дунав 8806“ ще излезе днес от 18 часа за мач от първенството на Лигата срещу „Левски“ /Сф/. Силно отслабеният и много млад състав на софиянки ще даде възможност на старши треньора Георги Божков да заложи на момичета, които обикновено се застояват повечко на пейката. Официален дебют пред публика пък ще направи новото американско попълнение Лори Уйлямс. „Тренировката“ явно ще бъде използвана и за тестване на нови тактически схеми.
В игра за софиянки ще е рожбата на дунавската школа Петя Бояджиева. 16-годишната сега Петя напусна Русе с идеята да разгърне качествата си в „Шампион“, а съвсем наскоро бе повикана от треньорката Таня Гатева да помогне на „Левски“. Ще е любопитно да се види докъде е стигнала в развитието си. 
Сестрата на Петя - Станислава, също се премести преди време в „Шампион“.