Нека да изчакаме следващите дни, за да видим дали ще бъде внесен вот на недоверие по надлежния ред. Така коментира заявката от страна на ДПС Цецка Цачева, председател на Народното събрание пред БНТ.

Относно упрека на ДПС, че здравният министър говори ксенофобски, Цачева коментира, че всеки политик трябва да мери думите си от парламентарната трибуна. "Езикът на омразата не работи за единение на обществото ни. Аз не съм цензур на различните групи и на риториката и лексиката, която упражняват. Мога да дам трибуна на обратно становище, на друго мнение по въпроса", заяви Цачева.

Според нея по-добре е противопоставянето да се случва в парламента, а не по улиците и площадите. Парламентът не може да бъде кръжок по добри обноски, защото в него се случва противопоставянето на идеите на различните парламентарни групи, заяви Цачева.

За реформата в съдебната система председателят на Народното събрание посочи, че има пълен консенсус от страна на парламентарните групи, че нужна пълна промяна в съдебната система. Според Цачева има различни нюанси, когато става за конкретните мерки, с които да се постигнат стратегическите цели.

За управлението в коалицията Цецка Цачева заяви, че има формат на диалог в парламента, когато се чува свободно мнението на 4-те парламентарни групи, подкрепящи правителството. След като работим в коалиция сме длъжни да се съобразяваме с по-малките групи, уточни Цачева.