Нова схема за измами в Благоевград. Мошеници искат пари, уж за документи за саниране на панелните жилища по новата Национална програма за енергийна ефективност. На горещия телефон в общинската администрация е получен сигнал за опит за измама с безплатните документи, съобщава БНТ.
Измамниците се възползват от неяснотата около старта на програмата за саниране на панелните блокове. Засега се приемат само документи за учредяване на сдружения. Живеещите в квартал Еленово разказаха, че са чули за съмнителни лица, които обикалят и предлагат срещу определена сума да подготвят документите за саниране.

От общината в Благоевград казаха, че документите за учредяване на сдружения се получават и попълват освен в кметството и в културно-информационния център в града и всичко е напълно безплатно.

Реалният старт на програмата за саниране се очаква да бъде даден в края на януари с подробни указания за кандидатстване. От общината предупреждават хората да бъдат внимателни и да не се доверяват на съмнителни лица. Ако все пак имат подозрения, че някой иска да ги измами, да подадат сигнал на горещия телефон за Благоевград.