Желанието да изкарат някой лев като предадат стара шкода на вторични суровини докара до съд двама мъже. Проблемът бил, че колата не била тяхна, а на друг човек, който нямал подобни планове за нея.
Случаят е от юни 2013 година, когато единият мъж отишъл в автосервиза на своя приятел и оставил да му ремонтира автомобила. Автомонтьорът знаел за историята на жълтата шкода, която била заключена в съседен до сервиза му гараж, макар от години да била бракувана. И тъй като много рядко някой ходел до гаража, а старата бричка можело да се продаде за 200-300 лева, решил да я открадне. Сетил се за свой познат, който имал платформа и изкупувал коли за скрап. Помолил приятеля си да го закара при него, а на търговеца спестил истината около колата, като му разказал, че бил си взел гараж и искал да се отърве от шкодата в него. Търговецът му обещал 200 лева и тръгнали да вършат работа. Срещнали трудности с отварянето на вратата, но се справили с нея с общи усилия. Натоварили шкодата на платформа, но не подозирали, че в това време пушещ на терасата съсед ги наблюдава внимателно. Човекът разпознал колата и позвънил на собственичката й. Жената по най-бързия начин отишла на място, но от шкодата вече нямало и следа.
33-годишният автомонтьор направи самопризнания за стореното от него и още през април 2014 година се споразумя с прокуратурата за наказанието си. Той вече търпи 1 година условно с 3 години изпитателен срок. Приятелят му обаче докрай оспори вината си. На първа инстанция съдът го оправда като посочи, че не е участвал в кражбата, а само е стоял отстрани. Самият търговец на вторични суровини обяснил, че има уговорка с автомонтьора за издаване на шкодата за скрап, но не и с другия човек. На втора инстанция обаче Окръжният съд не сподели това мнение. Напротив - призна съучастника за виновен и го наказа с половин година условно и три години изпитателен срок. Присъдата може да се обжалва и пред Върховния касационен съд.