В желанието си да изпълнява плановете и заложените от мобилния оператор цели, консултантка се принудила да сключва фиктивни договори. Целта й била да не изостава в работата и да инсценира изпълнение на поставените й цели. Замисълът й обаче бил сполучлив едва за няколко дни.
Жената използвала данни на настоящи абонати на „Космо България Мобайл“ ЕАД, по-познат като бившия вече „Глобул“, и така, без да знаят, хората се сдобивали с по още един договор. Това били предимно приятели и познати на консултантката, които тя предварително питала дали са съгласни да им използва данните. Един от набелязните обаче, който не одобрявал вършеното от нея, сринал схемата й, като отишъл да направи справка в офис на мобилния оператор. Оказало се, че на негово име фигурира договор, който не е сключвал и за който той не знае. Така набързо се разкрили два подобни фалшиви договора от юни 2013 година.
Консултантката направи пълни самопризнания и се споразумя с прокуратурата за присъдата си. Тя ще трябва да изтърпи половин година условно с три години изпитателен срок. Наказанието е окончателно.