Китайска пенсионерка изпълни желанието на възрастната си майка да я разведе из страната с рикша, като я дърпа цели 12 000 километра, съобщи "Чайна дейли".

Традицията да се почитат родителите и уважават възрастните съществува в Китай от древни времена, но тази история се превърна в пример за младото поколение. Според изданието Сие Сухуа е дърпала 91-годишната си майка, завързана за рикша, защото тя така и не изпълнила мечтата си да обиколи света.

През целия си живот старицата е живяла в малката провинция Дзянсу и заради безкрайната си домакинска работа никога не е могла да пътува и да види други места. След тези думи, дъщеря й решила да й помогне да изпълни мечтата си. Възрастната й майка била прекалено болна, за да се възстанови от пътуване с кола или автобус, за това дъщеря й решила да използва традиционното превозно средство за Азия – рикшата, която се тегли от човек. Роднините били твърдо против и се опитали да разубедят 64-годишната Сие, но тя била решена да осъществи мечтата на майка си. Двете пътували 10 месеца, изминали 12 000 километра и посетили повече от хиляда окръга в 11 китайски провинции. По време на пътуването Сие сменила 16 чифта обувки, но споделила, че колкото й трудно да е било, усмивката на майка й струва повече от всичко.