„Дунав 8806“ ще играе два четвъртфинални мача в турнира за купата на България, стана ясно вчера. Двубоите ще станат факт, след като всички отбори в Лигата спазиха крайния срок /20 януари/ за подаване на заявки за участие в турнира. Така ще се оформят две четвъртфинални двойки. Имаше вероятност тимовете да само 5 и разклатеният финансово „Левски“ да спести разходи за участие, но ръководството на столичния клуб влезе в играта. Без „Левски“ четвъртфиналът щеще да е само един - „Монтана“-“Рилски спортист“. 
Според наредбата за провеждане на тази фаза от турнира дирижираният жребий би трябвало да противопостави третия и четвъртия във временното класиране на Лигата срещу петия и шестия. Така „Дунав 8806“ ще се срещне с опашкаря „Левски“ или с петия „Монтана“.
Четвъртфиналите ще са в 2 мача при разменено гостуване. За начало отборът с по-предно място в Лигата ще играе като гост, а после да бъде домакин. За победител в двойката ще се счита тимът с по-добър общ точков актив от двата двубоя. От разговора, който „Утро“ проведе вчера със служителка в българската федерация по баскетбол, се разбра, че мачовете ще се играят на 4 и 11 февруари.
Първият и вторият във временното класиране „Хасково“ и „Нефтохимик“ отиват директно на полуфиналите по право.
Междувременно УС на „Дунав 8806“ подаде вчера заявка за домакинство на турнира за купата. 
„Вярно е, изпратихме оферта“, потвърди пред „Утро“ президентът на русенския клуб Красимир Трифонов.