Вторият футболист, набелязан като ново попълнение на „Дунав“, няма да пристигне в Русе. Става дума за играч на „Миньор“, който предпочел засега да остане в Перник. Разговорите с него бяха в твърде напреднала фаза, но полузащитникът бил убеден от новия старши треньор на миньорци Христо Янев да помогне на тима му поне до края на сезона. Както писа „Утро“, с „Дунав“ вече тренира юношата на „Ботев“ /Пд/ Константин Атанасов.
Първо занимание направи вчера сутринта офанзивният халф Георги Чакъров, който тича с колегите си по алеите в Парка на младежта. Участие в следобедната тренировка от 16.30 часа, която се проведе на изкуствено осветление на помощния терен, направиха Мирослав Будинов и Галин Димов. Те закъсняха с ден за първата тренировка. Адреас Васев ще се завърне в България на 23 януари, след което ще се включи в подготовката на отбора.
Освободеният от „Дунав“ офанзивен полузащитник Християн Кожухаров може би ще играе през пролетта за „Янтра“ /Габрово/. Там той ще се събере с брат си Пламен.
Първата контролна среща на дунавци срещу младежите на „Лудогорец“ ще се играе на 31 януари. Имаше вариант проверката да бъде изместена за 30-и, петък. До такава договорка стигнаха старши треньорът на русенския отбор Веселин Великов и шефът на детско-юношеската школа на разградския клуб Яков Папарков.
Папарков записа в началото на този век един сезон като футболист на „Локо“ /Русе/. Тогава той дойде при „железничарите“ от „Локо“ /Горна Оряховица/.