Преподавателят в Дойче шуле Николай Чакъров получи вчера годишната награда за синдикалист на 2021-а, връчвана от Синдиката на българските учители към КНСБ. Златната значка и грамотата му бяха връчени от Пламен Атанасов, общински и областен шеф на СБУ в Русе.
Русенският преподавател е отличен за принос, всеотдайност и професионализъм в работата си. Чакъров е профсъюзен активист вече повече от 20 години. Казва, че най-важното в тази деликатна роля на посредник между работодатели и техните подчинени, е да се отстояват постигнатите договорености.
Над 2100 синдикалисти в Русенска област членуват в СБУ към КНСБ в момента, отбеляза профсъюзният шеф Пламен Атанасов. На национално ниво това е най-големият профсъюз в конфедерацията.
Николай Чакъров е един от активните и всеотдайни русенски преподаватели, които мотивират учениците си да изследват миналото и да мислят. Докато получава наградата си, неговите питомци са в библиотеката, за да събират имена на военни командири от русенски поделения. Това е част от най-новия им проект за българската бойна слава. До Гергьовден - деня на Русе, но и на българската армия, в училището ще подредят тематичен кът. Трябва да излезе на бял свят и книжка с имена на командири на русенски военни поделения: от Освобождението до 50-те години на ХХ век, когато закриват Пети пехотен Дунавски полк в Русе. Част от изследването проучва топонимията на герои и битки в Русе: имена на улици като „Олимпи Панов“ или „Атанас Узунов“, но и „Дойран“ и „Одрин“.