Осмокласничката от Професионалната гимназия по туризъм Виктория Бадева ще замине за Брюксел, където ще разгледа Европейския парламент. Ученичката заслужи пътешествието, като спечели първа награда в националния ученически конкурс, организиран от ръководителя на българската делегация в ЕНП и зам.-председател на групата на ЕНП Мария Габриел. Темата на конкурса беше „Помощта на ЕС за развитие - моят поглед, моите идеи“.
Виктория спечели първото място с есе, като се пребори с усилена конкуренция на стотици други млади автори. Друга ученичка от същото русенско училище - Полина Пенева от 10 клас, се състезава в категорията „Мултимедия“ и получи поощрителна награда и подаръци от Мария Габриел. Церемонията по награждаването се състоя в събота в София, като призовете бяха връчени от българската евродепутатка.
В гимназията по туризъм се гордеят с Виктория и Полина, които вчера получиха поздравления от ръководството на училището и от свои съученици. Майсторството да изразяват в художествен текст своите мисли очевидно е една добра нова традиция за ПГТ. Преди по-малко от месец други три ученички се класираха на първо, второ и трето място в национален конкус „Виж моя ангел“. Първата награда тогава отиде при Маргаритка Станчева от 10 клас, втора - при Йоанна Узунова от 8 клас, а трета - при Полина Иванова от 10 клас.