По време на процеса срещу бивш сътрудник на ЦРУ, заподозрян в предоставяне на класифицирана информация на вестник "Ню Йок Таймс", Райс призна, че през 2003 г. лично е убеждавала кореспондента на изданието да не публикува статия, свързана с ядрената програма на Иран.

Бившият съветник на американския президент по национална сигурност Кондолиза Райс призна, че администрацията на Джордж Буш - младши /2001-2009/ се е намесвала в работата на медиите, пише вестник "Ню Йорк Таймс".

По време на процеса срещу бивш сътрудник на ЦРУ, заподозрян в предоставяне на класифицирана информация на вестник "Ню Йок Таймс", Райс призна, че през 2003 г. лично е убеждавала кореспондента на изданието да не публикува статия, свързана с ядрената програма на Иран. "Ню Йорк Таймс" имал две възможности – да обясни, че статията не е публикувана, защото е твърде важна за националната сигурност или да признае, че журналистът е допуснал грешка.

Според вестника Белият дом по времето на Джордж Буш - младши е призовал журналистите да се въздържат от публикуване на статии, свързани с най-спорните аспекти на борбата срещу тероризма като например съществуването на таен затвор в Тайланд и неразрешено подслушване на телефони. Вестникът посочва, че натиск върху медиите оказва и настоящият президент Барак Обама. Администрацията му е призовала журналистите да не пишат за съществуването на база за безпилотни самолети в Саудитска Арабия, както и за това, че задържаният дипломат в Пакистан е бил агент на ЦРУ.

Райс беше съветник по националната сигурност на президента на САЩ Джордж Буш между 2001 и 2005 г., а от 2005 до 2009 г. тя оглавява Държавния департамент на САЩ.