Правилно подредените елементи на пъзела с изглед от чешката столица се оказа печелившият талон във финалния кръг на играта на „Утро“ и MG Travel. Така Златна Прага се превърна в билет за Вечния град. Името на  редовния читател и участник в играта Христо Христов бе изтеглено вчера в офиса на агенция от служителката Лилия Манолова. Христо и неговата съпруга Мариянна ще отпътуват към една романтична почивка в италианската столица Рим.
Знаех, че на 16 януари е голямото теглене и сутринта в батерията на телефона ми имаше съвсем малко ток, затова го включих в зарядното и вие ми се обадихте. Това сподели вчера 60-годишният късметлия Христо Христов в редакцията на „Утро“, след като разбра, че той е големият победител в играта и допълни, че е имал предчувствие, че ще спечели. Предната вечер с жена ми гледахме куфари в проспекта на „Лидл“ и тогава й казах, че ако спечелим ще ни се наложи да си купим, разказа Христо. А за подреждането не пъзела казва, че не го е затруднило, но все пак при разгадаването на обекта е използвал чичко Гугъл, а ориентир в изoбраженията са били кулите на двореца Храдчани в Прага.
От три години той е пенсионер и е голям почитател на вестника, а в играта участва още от самото начало. Всеки път подрежда елементите на пъзела и ги предава в офиса на туристическата агенция. Всъщност Христо за втори път печели в играта на „Утро“ и MG Travel. Първият път е в дебютния сезон на играта през 2013 година, когато в последния кръг му се пада уикенд в комплекс „Люляка“. Беше много хубаво, изключително съм доволен от организацията и обслужването, изкарахме си страхотно, спомня си двукратният късметлия.
27 години той е работил като механик на кораб в Пристанищен комплекс, а на 22 години вече е обиколил и видял красотите на всички европейски страни по река Дунав. Сега младият пенсионер има много свободно време за пътувания и почивки. Обича да кара колело, а със съпругата си пътуват предимно в България и имат определени дестинации - Павел баня и Обзор. Христо никога не е ходил в Италия. Въпреки че от MG Travel са се погрижили за перфектната организация на пътуването, късметлията ще получи напътствия и препоръки от сина си и снаха си, които през пролетта са посетили Рим. Има какво да се види, ще разгледам отново техните снимки и ще си набележа обектите, които задължително да посетим. Много ми е интересен техният стил от камък, сподели Христо.