Мачът в Бургас ще е битка на физиката и психическата устойчивост. Освен това стилът на игра на бургаския отбор се различава доста с този от миналата година. Когато треньор на тима бе Петко Маринов, бургазлийки разчитаха основно на топки към крилата и далечните стрелби на Борислава Христова и Мария Желязкова. С Дечо Коешинов на кормилото „Нефтохимик“ залата на повече атаки с центровете, на твърд, а на моменти и на откровено брутален стил. Коешинов има вече нова подходяща изпълнителка за тази схема с привличането на Вера Перостийска, а и ветеранката Лидия Върбанова знае как да работи с лактите. Добре познатата ни Шарел Алън пък е твърде опасна с уменията си да действа универсално като гард-крило-център.
На този фон мачът може би ще бъде решен в борбата под коша, където Жаклин Златанова, Кристина Сантяго и Лори Уйлямс трябва да парират Перостийска, Върбанова и Гобелич. Перостийска има превъзходство във височина с нейните 196 сантиметра. Жаклин е висока 190, Кристина и Лори са с по 187 сантиметра.  
На практика „Нефтохимик“ разполага с повече състезателки, готови да стартират като хора в основната петица - Гобелич, Вранчева, Христова, Перостийска, Алън, Върбанова, Желязкова, Габриела Костова. „Дунав 8806“ изкара мача срещу „Хасково“ само с 6 баскетболистки, ако изключим Лори Уйлямс, която игра само 5 минути. 
Към датата на мача средната височина на „Нефтохимик“ е 181,6 сантиметра срещу 181,5 в „Дунав 8806“. Средната възраст на бургазлийки е 26,7 години, а на русенки - 26,1.