Баскетболистките на „Дунав 8806“ ще гостуват утре в Бургас за вечното дерби срещу „Нефтохимик“. Мачът е възлов за крайното класиране през редовния сезон. В момента бургазлийки делят първото място с „Хасково“ /9 победи и 2 загуби/, а русенки са трети със 7 успеха и 4 поражения. Часове преди дербито „Утро“ разговаря със старши треньора на „Дунав 8806“ Георги Божков.

- Г-н Божков, каква е програмата до срещата с „Нефтохимик“?
- Ще пътуваме към Бургас в петък по обед. До мача ще направим две тренировки.
- Приповдигнато ли е настроението след хубавата победа срещу „Хасково“?
- То вървеше нагоре още в някои предишни мачове. Безспорно е, че отборът посъбра самочувствие, което може само да ме радва.
- Като че ли мачът с „Хасково“ подсказа за една нова увереност, въпреки че на отделни моменти се почувстваха някои леки колебания в играта.
- Със сигурност момичетата играха по-зряло, бързо и раздвижено. Последните промени, които направихме, изглежда, че почнаха да дават резултат. Трябва да играем по същия начин и в Бургас. 
- Как върви адаптацията на новата американска баскетболистка Лори Уйлямс?
- До днес /вчера/ тя ще запише 6-ия си ден в Русе. Чудеса от нея не могат да се очакват за толкова кратко време. Изводите за мене от последните тренировки са, че Уйлямс подобрява физическата си форма и че се готви доста по-концентрирано. Мисля, че всички в отбора й помагат да се приспособи по-бързо.
- Как ще коментирате съдийската бригада за мача срещу „Нефтохимик“?
- Честно казано, този наряд ме притеснява. Дано опасенията ми са неоснователни.