Актьорите Юлиан Вергов и Стефания Колева кръстосаха телени бъркалки в кулинарен дуел за 100-годишнината от производството на захар от „Захарни заводи" АД. Дъщерите им Алена и Катерина също премериха сили в кухнята и показаха завидни за възрастта си кулинарни умения. Юлиан Вергов и Алена приготвиха любимия сладкиш от детството на актьора - крем карамел.

Стефания Колева и Катерина забъркаха кекс с какао, познат на милиони българи като мраморен кекс.

В състезанието бяха изразходвани 10 яйца, литър и половина мляко, килограм захар „Сладея", произведена в най-стария работещ производител на захар в България - ЗАХАРНИ ЗАВОДИ Горна Оряховица. Двубоят премина в шеги, закачки, игри с набрашнени ръце и едва няколко счупени яйца.

Звездите споделиха тънкости в приготвянето на сладкиши. От Юлиан Вергов научихме, че крем карамелът се прави само с топло мляко, защото със студено се образуват шупли. Стефания Колева показа как се добавя какао за постигане на мраморния ефект на нейния кекс.

Сладкишите, приготвени от двамата актьори и децата им, бяха класирани на челните места в проучване, проведено в края на миналата година за ЗАХАРНИ ЗАВОДИ. Крем карамелът се оказа любимият сладкиш на българите. Кексът е в топ 3 на сладката класация, макар да отстъпва в предпочитанията на по-младите българи. Според проучването той пък е най-често приготвяният в домашни условия десерт в България.