Мащабна полицейска операция се провежда на територията на София. Има задържани.

Акцията се провежда от Главна дирекция "Криминална полиция". Има задържани в столичния квартал "Бояна". Според предварителната информация сред тях е Мила Георгиева, доведена дъщеря на бившия ръководител на "Митниците" Христо Кулишев.

Земестник-главният секретар на МВР Георги Костов съобщи, че групата се наблюдава повече от 2 месеца и към момента задържаните са над пет души. "Не мога да конкретизирам нищо повече от дадената информация от пресцентъра на МВР, защото в момента има процесуално-следствени действия под надзора на Специализирана Апелативна прокуратура", добави Костов.

Акцията се провежда под ръководството на Главна дирекция "Криминална полиция" и Апелативната специализирана прокуратура. В нея участват над 200 служители на прокуратурата и главните дирекции "Криминална полиция" и "Охранителна полиция" /Дирекция "Жандармерия"/. Действията са насочени към задържането на въоръжена организирана престъпна група, съпричастна към извършването на поръчкови убийства, наркотрафик и наркоразпространение, силови действия, причиняване на телесни повреди, палежи, съхранение и използване на оръжия и взривни вещества.

Процесуално-следствените действия на 11 адреса в различни райони на столицата продължават и в момента.