"Кристиано Роналдо и Лионел Меси оставиха своя отпечатък в световния футбол през изминалата година. Като си вратар е по-трудно да направиш това", заяви Мануел Нойер.

Стражът на Байерн Мюнхен и националния отбор на Германия остана на трето място в анкетата за "Златна топка", след първия Роналдо и втория Меси.

"Ако даден фен не е гледал някой мач, първото нещо, което ще попита е кой е вкарал головете за крайния резултат, а не колко удари е отразил вратарят. Не мисля, че това ще се промени. Все пак беше една специална вечер, тъй като доста играчи от Германия спечелиха индивидуални награди в отделните категории, което е лична победа. Това да съм сред първите трима най-добри футболисти е постижение не само за мен, но и за всички вратари по света", заяви стражът на Байерн.

"Това бе една добра година за мен. Имам добри спомени, които ще ми останат за времето, когато остарея и започна да се връщам назад към това каква е била кариерата ми. Сега гледам вече към настоящата 2015 година и се надявам да постигна още успехи", добави Нойер.