Ревнивият убиец Петър Евтимов, който застреля и уби жена си Живка вчера посред бял ден на варненския булевард „Вл. Варненчик", се оказва, че е племенник на покойния митрополит Кирил, пише сайтът "Петел".

В това увери енорийският свещеник на храм „Св. Преп. Иван Рилски" в Дългопол Иван Иванов, който от 20 години е приятел с Петър и Живка.

„Ние не само сме съседи - всеки ден, когато излизам от храма, първото нещо, което виждам е портата им. Аз съм и кръстник на малката им дъщеричка Силвия", коментира отец Иван. Той посочи, че двойката била много добро семейство.

„Много добра жена беше Живка, добра домакиня, добър човек. Петьо също не беше лошо момче. Твърдо заставам зад думите си. Много ми е помагал. С него заедно сме ходили 3-4 години подред на варненското летище да посрещаме благодатния огън", коментира свещеникът.

Той допълни, че няма представа какво се е случило между Петър и Живка, за да се стигне до вчерашната трагедия.

„Моето семейюство е направо потресено", допълни отец Иван. Утре, когато най-вероятно ще бъде погребението на двойката, той ще присъства като кръстник, като приятел, като семейство, каза още той.