Мария Шарапова спечели турнира в Бризбейн след успех с 6:7, 6:3, 6:3 в продължилия почти 3 часа финал срещу Ана Иванович и взе първи трофей от надпреварата в Австралия.

Отличието е 34-о в професионалната кариера на Маша, чието гадже Григор Димитров пропусна възможността да играе на финал при мъжете и загуби от Роджър Федерер с 2:6, 2:6 за по-малко от час.

Шарапова записа десета победа от 12 мача с Иванович, която успя да запише два успеха през миналата година (Рим и Синсинати).

Първият сет от финала в Бризбейн започна и протече равностойно, а Иванович имаше малко повече късмет в тайбрека. При 4-4 сръбкинята проби съперничката си, след което взе подаванията си за крайното 7-4 и 7:6 в сета.

Втората част стартира по-добре за Шарапова, която взе аванс за 2:1 с пробив на сервис на Иванович. Играта продължи гейм за гейм, а в края Шарапова записа още един пробив за 6:3 и 1-1 сета.

Третият сет много напомни с началото си за втория и Иванович отново допусна ранен пробив за 2:0 в полза на Шарапова. Рускинята обаче допусна пробив за 3:2 в своя полза и интригата се върна. Последваха нови два пробива - по един за двете за 4:3 в полза на Шарапова, която записа пети пробив в сета за 5:3. Рускинята сервира за победа в мача и взе гейма за крайното 6:3.

Следващият турнир, на който Шарапова ще участва е Откритото първенство на Австралия с начало 19 януари. През миналата година Маша загуби от финалистката Доминика Цибулкова в четвъртия кръг с 3:6, 6:4, 6:1 и отпадна от борбата.