Тази сутрин трябва да бъде подновено издирването на двамата заподозрени за нападението срещу редакцията на сатиричния седмичник "Шарли ебдо" в Париж, при което загинаха 12 души.

Специалните части на френската полиция, които участват в търсенето, са преустановили операцията през нощта и ще я възобновят след съмване, съобщи ТАСС като се позова на френски медии.

Зоната за издирването е на около 100 километра северно от Париж. Включени са елитни единици от френската полиция, участва и специален хеликоптер. По оперативна информация именно това е районът, където се укриват двамата предполагаеми атентатори - братята Шериф и Саид Куаши, но точното им местонахождение засега не е известно.

Междувременно стана ясно, че по-малкият брат - Шериф отдавна е известен на правосъдието. През 2008 година той е бил осъден на 3 години затвор, защото е вербувал ислямисти за иракския филиал на терористичната мрежа Ал-Каида. По-големият - Саид, пък е посетил Йемен през 2011 година, за да се обучава с местния клон на Ал Каида, съобщиха близки до разследването.