МВР издирва убиеца на строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия. Двамата бяха застреляни снощи пред дома си в столичния квартал „Витоша". Мъжът живее в жилището от близо 20 години, разказаха негови съседи.
Телата на Дамянов и жена му са открити от техен познат, който се обажда в полицията. Малко по-късно на мястото пристигат екипи на полицията, както и цялото професионално ръководство на МВР - главният секретар на министерството Светлозар Лазаров, шефът на "Охранителна полиция" Тодор Гребенаров и заместник-директорът на СДВР Христо Терзийски.
Съседи разказаха, че преди време Митко Дамянов се занимавал със строителен бизнес, в последните години обаче е бил зает с друга дейност, която хората не уточняват.
Най-вероятно става въпрос за поръчков разстрел, тъй като се предполага, че убиецът е издебнал семейството пред блока, в който то живее, изчакал е мъжът и жената да слязат от автомобила им, открил е огън по тях, след което е избягал. "Хоризонт" успя да разбере от свои източници, че по 48-годишния бизнесмен и по съпругата му е стреляно с пистолет. Тъй като мястото е изключително тъмно и неосветено, сутринта ще бъде извършен втори оглед. Към момента не е ясно колко изстрела са били произведени.
Миналата година колата на бизнесмена е била опожарена, успя да научи "Хоризонт" от свои източници в СДВР - за това има и преписка в Четвърто РПУ в София. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отказа да уточни по какви версии работят към момента полицаите. Успяхме обаче да разберем, че през 2011 г. над 60 души са подали жалба до тогавашния главен прокурор Борис Велчев срещу действията на Митко Дамянов. Тогава той е бил уличен като един от няколко души, които са взели пари "на зелено" за строежи на кооперации в София, след което не са изпълнили задълженията си. Към момента обаче от МВР не уточняват дали версиите за тазвечершния разстрел са свързани с дейността на Митко Дамянов като строителен предприемач в столицата.