Двама непознати, които оглеждат къща във вилна зона и след като виждат, че в нея няма хора, нито препятствия да влязат да тършуват вътре, се впускат в обир. Подобна екстремална картина описал на спешния телефон 112 и на дежурния към Първо районно свидетел на сцената. Оказало се обаче, че ситуацията е малко по-различна.
В средата на април тийнейджърът И.Н. решил да отиде до дома на свако си, за да му поиска пари назаем. Заедно с него за компания тръгнал и неговия приятел Ш.Х. Двамата стигнали пеша до вилната местност Нови Халваджи зад ж.к.“Дружба“ и започнали да звънят на звънеца и да подвикват на стопанина на къщата. Момчето решило, че свако му спи и затова не му отваря, нито се показва, и решило по малко по-груб начин да влезе в дома му. Откъртило част от входната порта и след като влязло във вилата, видяло, че вътре няма никой. Потършувало, но след като не успяло да намери пари, свило нож в кожен калъф, две запалки, секретен патрон за брава и торбичка с над 1 килограм нарязна тютюн за пушене. Тинейджърът нарамил плячката, прескочил ограда и заедно с приятеля му, който го чакал пред къщата, тръгнали да се прибират. Всичко това обаче било наблюдавано от съсед, който след като видял неправомерното влизане в имота, започнал да търси полицейска помощ. Упътил униформените до мястото и посочил крадците. Момчетата признали за всичко пред полицаите. Обяснили обаче, че не са имали намерение да крадат.
В крайна сметка съдът сметна, че приятелят на тийнейджъра няма нищо общо с кражбата и го оправда. Самият крадец пък бе наказан с четири месеца условно с две години изпитателен срок за отмъкването на вещи за близо 220 лева от дома на свако си. За младежа мерки ще предприемат и от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, която трябва да организира полагането на възпитателни грижи за момчето. Присъдата може да се обжалва.