Отборът на „Дунав“ с футболисти до 17 години се раздели с най-добрия си играч, научи „Утро“. От идния понеделник халфът и капитан на отбора Стефан Митев ще се присъедини към ДИТ /Сф/. Неприятното в случая е, че наредбите не предвиждат компенсации за мигриращи състезатели в тази възрастова група, като всеки футболист може да си тръгне на полусезона без никакви финансови постъпления в касата на родния му клуб.
Стефан Митев остави отлично впечатление в мачовете през есента и дори влезе в полезрението на старши треньора на мъжкия отбор Веселин Великов. Великов мислеше да го налага постепенно в представителния тим и дори го пусна за няколко минути като резерва в контролния мач срещу ЦСКА.  
ДИТ е млад клуб, който се издържа от състоятелен български бизнесмен, установил се в Испания. Благодетелят изгради доста добра база в Драгалевци, а тимът със 17-годишните момчета е лидер в класирането на Елитната юношеска група.
„Когато научих, че Стефан е получил предложение да замине в София, бях доста ядосан и разочарован. Като размислих и се успокоих, стигнах до извода, че нямаме право да го спираме. Говорих с него и му пожелах успех“, обясни пред „Утро“ треньорът на „Дунав“ Емил Иванов.
Наставникът ще се опита да подсили състава с дошлия на проби от „Исперих“ Мирсат Айхан. Айхан играе обикновено в лявата част на халфовата линия.
„Първите ми впечатления от Мирсат са положителни. Става дума за добро момче“, каза Иванов.
Както писа „Утро“, шампионатът в Елитната юношеска група ще бъде подновен на 12 януари, затова Иванов събра футболистите си за тренировки още на 5 януари.