Богоявление се оказа фатален ден за семейство от Завет, Разградско, което вчера се заби с кола в орех между двата разклона за Мартен. От удара автомобилът „Фолскваген Венто“ бе смачкан до неузнаваемост, а трите жени и мъжът в него бяха откарани натрошени в болницата с четири линейки на Спешна помощ.
Инцидентът стана в 8.14 часа на главния път Русе-Силистра. 66-годишен мъж, съпругата му на 66 г., 40-годишната им дъщеря и сестрата на мъжа, на 63 г., са пътували към болницата в Русе, където бащата трябвало да мине на контролен преглед след заболяване. Той дори беше с пижама в колата. Зад волана е била дъщерята Р.О. В участъка между двете отбивки за Мартен колата се е унесла на лигавия от гъстата мъгла път, завъртяла се е, преминала е в насрещната лента и се е забила в крайпътен орех. Ударът е бил толкова силен, че акумулаторът на автомобила е излетял от мястото си и е паднал на земята, а предницата на колата, особено вдясно, се е превърнала в куп ламарини, видя екип на Утро“, пристигнал първи на мястото на инцидента.
Наложи се спасители от пожарната да разрежат ламарините, за да извадят четиримата пострадали от колата. На задната седалка имаше детско столче, но за радост дете в автомобила нямаше.
Най-зле е бащата Н.О., чийто крак по всяка вероятност ще бъде ампутиран. Сестра му, съпругата и дъщерята са с тежки травми по телата. Четиримата са настанени в болницата, засега има опасност за живота им. Причините за катастрофата са в процес на изясняване, казаха от пресцентъра на МВР.
Това е вторият тежък инцидент в региона за последните три дни. В петък в 19.20 часа силистренски опел навлязъл в насрещното движение по надолнището до Индийска колиба и се забил във фолксваген. При зверския удар бебе на година и три месеца в опела се отърва без драскотина. Останалите двама водачи и жена в опела са със сътресение на мозъка, но без опасност за живота.