28-годишният Петър Николов от Петрич, който бе задържан на 5 ноември като част от канал за доставка и разпространение на наркотици, поиска да бъде пуснат от ареста в по-лека мярка за неотклонение.
Според прокуратурата участието на младия мъж в схемата далеч не е инцидентно. Напротив - той е имал важна роля, а от СРС-тата по делото ставало безспорно ясно, че е снабдявал от известно време Русе със значителни количества марихуана. Именно Петър е бил в основата на добре организирания канал за пласиране на наркотици. И въпреки младата му възраст и чисто съдебно минало, държавното обвинение поиска той да бъде оставен в ареста, докато тече разследването.
На друго мнение обаче бе адвокатът на младия мъж, според когото основните следствени действия са приключили, обстановката е изяснена и Петър няма да се укрие, нито да възпрепятства развоя на делото.
Въпреки това съдът сметна, че адекватната мярка към момента за младия мъж е задържане в ареста и не го пусна под домашен арест или парична гаранция, както защитата му искаше. Решението може да се обжалва.
Както „Утро“ писа, Петър и приятелят му Николай Стоянов бяха задържани на влизане в Русе със софийски мерцедес край хижа „Приста“. Според прокуратурата двамата петричани са доставяли наркотици на дилъри в Русе. Задържани за това са още 24-годишният Мартин Иванов от Сандрово, криминално проявените му помощници Кристиян Недялков и Джихан Исмаилов, и двамата на 22 години. Повечето от задържаните вече са започнали да правят самопризнания.