Весело хоро се люшна и даде началото на празненството в Иваново, което вчера за трети път отбеляза имения ден на селото. Няма нищо по-добро и трогателно от това да сме всички заедно на такъв ден, каза отец Илчо Ченджиев, който поздрави своите енориаши и отслужи благослов за празника. Зам.-кметът Йордан Маринов припомни легендите за основаването на Иваново и увери, че в момента се проучва детайлно една от тях - за един от 40-те монаси в скалните манастирски килии, на име Иван, който не устоял на хубостта на местна мома и заедно с красивата девойка поставил началото на селището.
Специален поздрав към ивановчани отправи областният управител Стефко Бурджиев, който дойде на тържеството заедно с двамата си заместници. Бурджиев подари на кмета на Иваново икона на св.Иван Рилски. Сред гостите бяха и народният представител Пламен Нунев, кметове на русенски общини и на селища в община Иваново.
Ивановският кмет Георги Миланов също поздрави жителите на селото, в което живеят 23 мъже с името Иван и 19 Иванки. Той връчи подарък на най-възрастния именик - 78-годишният Иван Колев получи електрическо одеяло. След това групата музиканти от Кошов отново засвириха и докато някои се наредиха на опашката за кебапчета, кюфтета /общо 600 на брой/ и бял и червен пелин, жените от читалище „Христо Ботев“ отново поведоха хорото, което се изви по алеите на площада пред Общината.