Много пари са задигнати от банкомат в сградата на кметството в Тетово. Според официалната информация от МВР вратата на устройството е срязана, след което касетите с банкнотите са извадени и отнесени. Кражбата е станала в нощта срещу вторник и е установена от чистачката в кметството, когато жената отишла да подготви стаите за работния ден. Сигналът за удара е постъпил във Второ РПУ в 7.50 часа.
Обраният автомат е на Инвестбанк, която има офис в кметството. Той е бил зареден с около 43 000 лева - достойна за професионализма на крадците сума. Те са влезли в сградата през прозорец на първия етаж откъм задния двор на сградата и така са избегнали камерите, които са насочени към площада. След това по-най-бързия начин бандитите елиминирали действаща система на СОТ „Шанс 166“, като отстранили датчиците. После с безшумен флекс отрязали вратата на банкомата и стигнали до парите.
Всичко това е станало след 23.10 часа в понеделник, тъй като дотогава в кметството е имало служители и униформени от полицейския участък в Червена вода заради провеждаща се акция за залавяне на незаконни дървосекачи от близката гора същата нощ. До 23 часа тя приключила, като са задържани четири каруци с около 6 кубика току-що изсечени дървета и петима бракониери. .
Вероятно крадците са гастрольори и дълго са наблюдавали сградата преди удара. По всичко личи, че са били добре запознати с обстановката в кметството, местонахождението на камерите и датчиците на охранителната система и са тръгнали да опразват банкомата след перфектно съставен план за действие. Затова за залавянето им русенските криминалисти работят заедно с други дирекции на МВР, където подобни кражби от банкомати в малки населени места зачестиха от месец насам.