Известният и обичан столичен актьор Иван Бърнев ще влезе в ролята на Франсоа Баладур в спектакъла „Вечеря за глупаци“ на русенския театър на 30 януари. Бърнев, когото зрителите познават от многото му театрални превъплъщения, а напоследък и като разследващия полицай Андрей Чернев в поредицата „Къде е Маги?“, в момента репетира в театър „Сава Огнянов“. Той ще играе ролята на фръцкавия герой на Гогол в „Ревизор“ - Хлестаков, в предстоящата през февруари премиера за русенската драма.
Докато Бърнев подготвя образа на мнимия ревизор, той ще замести в представлението на пиесата на Франсис Вебер заминалия за София русенски актьор Борислав Веженов. Ролята на Франсоа Баладур не е непозната за Бърнев - нещо повече, за нея в спектакъл на Сатиричния театър той получи „Аскеер“ през 2002 година в категорията „Изгряваща звезда“.
Междувременно стана ясно, че спектакълът „Диагноза: Едит Пиаф“ на бургаския театър „Адриана Будевска“ с Тони Димитрова в главната роля ще има само едно представление на русенска сцена. То е на 23 януари от 19 ч на Голямата сцена в Доходното здание.