Не ме изпращайте толкова бързо! Това казва актьорът Стефан Данаилов пред в. "Преса". Министърът на културата в правителството на Сергей Станишев разказва за борбата си с коварната болест лимфом.

"О, изобщо не смятам да вдигам бялото знаме! Не ме чакайте за това. Не ме изпращайте толкова бързо", заявява Ламбо. "Не е приятно да ти напомнят, че си пътник", допълва Данаилов. "Аз съм коректен пациент и попитах лекарите: "Може ли малко винце, идват празници?", каза още актьорът.

„Казаха ми: "Винце червено е добре, но умерено." Писаха, че съм се стопил, отслабнал, вие ми се свят и едва ли не падам"", обясни Данаилов.

Ламбо потвърди, че заболяването му е открито в началото на ноември: "С мен се случи нещо странно. В края на февруари ме налегна хрема. Дълга и противна. Ходих при всякакви доктори: уши, нос, гърло, какви ли не хапове, капки и сиропи не накупих. Хремата не мърдаше. Правих изследвания за синузит. Не е. Зъби не са. Уши не са. Никой не може да ти каже какво е. Това трая чак до средата на ноември. Даже на шега бях казал, че ще обявя в пресата, че давам 2000 лева на този, които ми излекува хремата.

Тя ужасно ми пречеше в актьорската работа. И един ден през есента, гледайки по телевизията поредната част от "Фамилията", ми направи впечатление в близък план при едно обръщане на главата ми, че ми е надута лявата страна на шията. Инстиктивно се пипнах и усетих, че лявата ми жлеза, целият лимф е надут. Пипнах се и от другата страна, хванах двете жлези - твърди като камъни! През деня нищо ми няма, но през нощта по 2-3 пижами сменям", споделя Стефан Данаилов.