Силен вятър, снегонавяванията и преспи по пътищата на страната блокираха Северна и Северозападна България.

Поради усложнената метеорологична обстановка са затворени всички третокласни пътища в Северозападна България, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Спира се движението на товарни автомобили над 12 т. От агенцията препоръчват да не се предприемат пътувания в Северозападна България. Силен вятър и големи снегонавявания блокираха пътя от Монтана за Лом, където 30 автомобила затънаха в преспите.

Поради бурни ветрове и снегонавявания временно се ограничава и движението на автомобили по третокласния път Ресен-Обединение, в област Велико Търново.

Във всички села на община Ловеч е обявено бедствено положение. Освен блокирани пътища, там има и проблеми с електрозахранването.

Снегът и ниските температури затрудняват и жп движението. Влаковете, които тръгват или пристигат на Централната гара в София, се движат са закъснение. Според БДЖ, причината за това са замръзналите стрелки на жп-линиите.

Утре се очаква в Северозападна България снеговалежите да намалеят, а вятърът да отслабне. Слаби превалявания от сняг ще има главно в южните и източни райони от страната. Очаква се обаче температурите да паднат още, като на места да достигнат минус 15 градуса.