Ръководството на федерацията по баскетбол неочаквано потвърди наказанието, което „Дунав 8806“ получи след мача срещу „Нефтохимик“. Както писа „Утро“, клубът бе санкциониран тогава с глоба от общо 1200 лева и лишен от домакинска публика за един двубой.
След внесената от русенския клуб жалба великите софийски ръководители се позамислиха, дадохa някакви надежди, че трезвомислието все пак ще надделее и отмениха временно наказанието с мотива, че трябва да доразгледат доклада на дежурния делегат Любомир Амиорков. Ето обаче, че централата в столицата пак напомпа мускули с поредния си неадекватен ход и удар по една от крепостите на женския баскетбол у нас.
Тази политика на „Ела си, иди си“ и на тенденциозно незачитане на едни клубове за сметка на други явно ще бъде коментирана днес от президента на „Дунав 8806“ Красимир Трифонов. Това ще стане на свикана от клубното ръководство в 12 часа пресконференция. Очаква се, че известният с острия си и прям език Трифонов ще каже неща, които въобще няма да се харесат на амиорковци и техните покровители.
Отборът на „Дунав 8806“ ще приключи есенния сезон днес с гостуване на „Рилски спортист“ в Самоков. Мачът ще се играе от 15 часа.