Астрологично 2015 е годината на Юпитер, а нумерологично- 2+0+1+5= 8- под влияние на Сатурн.
Сатурн, това е властта, гласът на съвестта, архетипът на мъдреца, уроците, които трябва да научим.
Стремеж към въвеждане на ред. Засилва чувството за дълг и отговорност, самоконтрол и дисциплина. Всичко това неминуемо поражда и вътрешен конфликт. В живота се е настанил хаос и Сатурн се възкачва на трона да донесе ограничения, с които да въдвори ред. Въпреки трудните уроци, носи съзидателна енергия, чрез която човек натрупва житейска мъдрост. Помага да намерим своето място в живота. Установява правилата на играта: “Ще играете по моята свирка” с цел организация, дисциплина и въздържание. Принуждава ни да пораснем, да станем по - осъзнати и отговорни.
Сатурн- небесната справедливост, която поддържа необходимото равновесие. Ще се наложи да поработим над уязвимите си места.
Старайте се да работите по план, да сте по-организирани, правете разчет на времето си.
Другата планета под чието влияние ще бъдем, е Юпитер- увеличава стремежа да се стигне до неизвестното, извън границите на личния опит. Разширяване границите на нашето съзнание, познания, ерудиция.
Какво да очакваме от господарите на 2015 година оптимистичния Юпитер и песимистичния Сатурн - даващия и ограничаващия? Идеализмът бива смачкан от реализъм. На мнозина ще им се наложи да излязат извън зоната си на комфорт, налагайки се да променят нещо в своя свят, което не работи; да променят собствения си начин на живот.
Числеността на населението постепенно ще започне да намалява. Ще се променя съотношението на етническите структури. Икономиката на Европа и Запада леко ще започне да запада, докато икономиката на Китай, Индия стремително ще расте. Развитите страни, с които сме свикнали, ще отстъпят бавно влиянието си на други. Напрежението в Близкия изток ще остане нестабилно. Ислямският екстремизъм в днешния си вид няма да остане същия, но ще се оформи  друг вид тероризъм и ще се засилят смъртоносните атаки - биологически и кибер оръжия. Постепенно ще се извършва преход от егоцентризъм към самоосъзнаване. Ускоряване на прогреса както в икономически, така и в духовен план. 
Като цяло ще преобладава Ин енергията и малко ще можем да си отдъхнем. Може да се очаква годината да бъде по-положителна и благоприятна в някои аспекти, особено второто полугодие. В един момент ще изглежда привидно, че нещата тръгват да се оправят, обстановката се стабилизира, макар че няма да е съвсем така. Много конфликти, които се проточваха до безкрайност, ще бъдат разрешени. Очакват се много позитивни промени. Добри времена за изкуството и спорта. Някои лидери ще си отидат от политическата сцена. Ще изгреят нови звезди в последните три сфери. Ще се увеличат още корупцията, спекулациите, задкулисните машинации. Положението на народа няма да стане по-леко и безгрижно. Ще бъдат приети много закони и реформи именно с тази цел, но те може да се окажат както положителни, така и със знак „минус”. Може да се очакват през второто полугодие протести на трудещите се. Трябва да се търсят нестандартни методи и подходи за намиране на правилните решения.
Разбира се, няма да мине без обичайните инциденти, злополуки и природни бедствия. С това вече сме свикнали и се приема като нещо обичайно. Напрегнатите и конфликтни планетни конфигурации ще действат едновременно с хармоничните и стабилизиращи астрологични аспекти, които ще намаляват в известна степен сътресението от първите.
Първата половина на годината хармоничният аспект между Юпитер и Уран ще допринесе за развитие на високи технологии. Много от тях ще станат достъпни за по-голяма част от населението. Нови космически изследвания ще допринесат за изменение на теориите за строежа на Вселената, за възникване на живота. Твърде е възможно да бъде открит нов живот на други планети.
Второто полугодие, когато Юпитер се премести в знак Дева, икономиката ще започне да се стабилизира и да бележи по-висок ръст и ще намалее инфлацията. Особено актуални ще станат въпросите свързани с екологията, здравословното хранене и природосъобразния начин на живот. Ще се засили социалната активност. Определено световният сценарий също ще се смени с нов, неизвестен.
През 2015 година две важни планети сменят своите знаци- Юпитер и Сатурн. Това означава, че ще има значителни промени свързани с обществените интереси. Намалява интересът към едни символи, увеличава се към други, промяна в модата и увлеченията на обществото.
Несъмнено хората са лесно податливи на влияние. Песимистичните прогнози и заглавия по много вестници и списания, телевизията, сформират у тях негативно-парализиращи убеждения и очаквания. По време на всички велики кризи съществуват както отрицателни, така и положителни моменти. Човек вижда света не такъв какъвто е /т.е обективната реалност/, а такъв, какъвто му го покажат. Една поговорка гласи:” Човек гледа на света през такива очила, каквито подхождат на очите му.” Всеки вижда това, което иска да види и даже е убеден, че е така. Песимистът си представя бъдещето по начин различен от оптимиста. Затова действията на единия се различават от предприетите действия на другия. А предприемайки различни действия, въздействат по различен начин на развоя на събитията. Пътя, който всеки сам ще избере за себе си, от това зависи нататък съдбата му.
Щастлива Нова Година!
Ивелина пенчева