Баскетболистите на Русенския университет записаха две убедителни победи в груповата фаза на държавното студентско първенство. Те разгромиха Технически университет /Вн/ с 85:61 и Висшия свободен университет /Вн/ с 89:59. Следващият турнир в Русе ще е през пролетта. Победителят в групата ще се класира директно за финалите на Националната универсиада.
Тимът на Русенския университет бе подсилен тази есен с шестима състезатели на „Дунав“ - Адреан Атанасов, Евгени Хаджирусев, Лъчезар Радев, Денис Титов, Ростислав Тончев, Георги Минков. Всички те са вече студенти в РУ. За тима играят и трима баскетболисти на „Светкавица“ /Тщ/ - Димитър Янчев, Николай Златков, Неделчо Ботев. Като се прибавят имената на Валентин Илиев и Георги Тодоров, става ясно, че отборът на Русенския университет разполага с широк състав и ще е безспорен фаворит за призово място на Универсиадата.
Преди това обаче тимът трябва да победи напролет състава на Икономически университет /Вн/, с когото „Дунав“ води сериозна борба и за първата позиция в „А“ група. 
Водач на тима е гл.ас.д-р Искра Илиева.