Активно се отстраняват и разчистват дърветата, клоните и храстите в ринга на Кръговото при полицията, като това е част от първия етап по един от най-важните инфраструктурни обекти в Русе - реконструкция на Кръговото и изграждане на подлез под него. До началото на януари основните дейности в затревения кръг трябва да приключат, за да започне поставянето на ограда, която ще стесни съществуващия асфалтов ринг, каза зам.-кметът Димитър Наков.
Самата ограда вече е доставена, но ще изчакаме да мине Нова година. Движението няма да се затваря, само ще бъде стеснен кръгът. В първия етап е предвидено да се изградят и основните тунели и част от подхода в посока строителната гимназия, посочи още Наков. 
С изпълнението на проекта, който ще приключи най-късно до октомври догодина, ще се намалят транспортните разходи, подлезът ще раздели автомобилния и пешеходния поток и ще повиши безопасността на движението.
Нов елемент за Русе ще бъде оформянето на бус ленти от кръстовището с булевард „Съединение“ до кръстовището с булевард „Христо Ботев“. С реализацията на проекта ще се въведе гъвкаво управление на светофарните уредби с приоритетно пропускане на обществения транспорт. Предвидено е и проектиране и изпълнение на велоалеи в средната ивица на градинката по „Цар Освободител“.