Известната италианска певица и пианистка Тициана Коко ще гостува в Русе през февруари, съобщи Капка Иванова от „Сеньо артистс“, които са организатори на турнето на младата артистка. Тициана Коко е родена в Милано, но живее в Южна Италия, където започва своята музикална кариера едва 15-годишна. Израсла в семейство на музиканти, Тициана от малка попива най-добрите традиции на госпъла и „черните гласове“, които й донасят световна известност. От 2010 г. датира нейното творческо партньорство с големи имена в изпълнителското майсторство в Ню Йорк. В Русе тя ще изнесе концерт с популярния оперен певец и изпълнител на балади Дежеръми Абиа.
През месец май се очаква гостуване на джаз трио „Джен Джаксън“ с Джен Джаксън, Антони Дончев и Васил Хаджигрудев. През същия месец ще има и още един концерт, който със сигурност ще привлече вниманието на русенските меломани. Става дума за гостуването на на ансамбъл „Трентино“, съставен от млади артисти, завършили италианската консерватория. Програмата, с която идват в Русе, е съставена от произведения на Джузепе Верди.
Заявки за трите концерта могат да се правят още отсега, а продажбата на билети ще започва месец преди всяко от събитията.