Затънал в запори бизнесмен опрял до сложни, но и доста наивни измамнически финтове с помощта на адвокат, като целта била да се преметне съдия-изпълнител с фалшиви документи.
Б.М. се нуждаел от пари и взел 7000 евро заем от Х.И., като подписал запис на заповед да ги върне в срок. Това обаче останало само в сферата на добрите намерения и длъжникът бил осъден да изчисти сметката заедно с лихвите. Междувременно бизнесът на Б.М. съвсем закъсал и се стигнало до обявяване в ликвидация на трите му фирми, запор и даването му на съдия-изпълнител.
В началото на 2013 година фалиралият предприемач измислил как лесно да се отърве от висящите дългове. В схемата се включил и негов познат адвокат. Той се явил с пълномощно уж от адвоката, който дотогава движел делата на Б.М., в кантората на частния съдебен изпълнител и поискал делото срещу длъжника да бъде прекратено, а запорът му да бъде заличен. Помощникът в кантората се изненадал от молбата, тъй като по делото нямало нито постъпления, нито сигнали, че човекът си е погасил заема.
В крайна сметка се оказало, че първият адвокат дори не подозирал, че клиентът му го вкарва в престъпна схема с несъществуващо пълномощно. Тънките сметки на длъжника пропаднали, но заради чистото му минало и ненастъпилите имуществени вреди от замислената схема Районният съд го освободи от наказателна отговорност и му наложи 1500 лева глоба.